GWP 3de graad dag 2.


Beste ouders van de derde graad,

dag twee zit er op... De juffen zijn momenteel onze kamers aan het controleren of wij wel effectief slapen en meester mag ons verslagje aan jullie doorgeven.
Vandaag werd terug een drukke dag! Na het ontbijt stapten we onmiddellijk op het toeristisch treintje richting de garnaalvisser.
Op de deuntjes van blah blah blah en de beats van Dimitri Vegas kwamen we snel wakker en maakten we een echt feest op het treintje...
We werden stie kem door de juffen en meester gefilmd zodat jullie kunnen meegenieten van de sfeer.
Eenmaal bij de garnaalvisser kregen we uitleg over welke diertjes er nu aan onze Noordzee leven.
Ondertussen was de paardenvisser druk bezig in en uit het water te gaan. Het werd een hele opgave om zonder al te natte kleren aan het water te raken...
Er waren toch wel enkele hindernissen onderweg... Een ding was zeker... de sfeer zat er alvast in!
Nadat ook de garnaalvisser uitgelegd had hoe alles in zijn werk gaat, mochten we vertrekken naar de boerderij.
Daar aten we onze picknick op en zagen we hoe garnalen worden gekookt. We leerden ze pellen en mochten dan ook nog proeven!
Na enkele keren onze neus op te trekken, durfden de meesten toch eens proeven... MMM! Dit smaakt veel beter dan de garnalen van de supermarkt...
Ergens wel logisch, want de gids zei ons dat het ongeveer €80 per kilo kost om deze garnalen aan te kopen!
We keerden terug naar J-club … opnieuw met onze partytrein waar we een uurtje mochten ravotten op het speelplein. En dan gingen we op fotozoektocht...
Een tocht van 6 kilometer! En we moesten zelf de weg vinden! Toch niet zo makkelijk moeten we toegeven... Maar we zijn er in geslaagd en waren mooi op tijd terug voor ons avondmaal!
Na het avondmaal kregen we een gastoptreden... van meester Dominique! Samen met meester Dominique luisterden we naar liedjes die hij zong en begeleidde op de akoestische gitaar.
We zaten allen heel aandachtig te luisteren en probeerden zelfs op sommige liedjes mee te zingen! Daarna begon onze avondactiviteit... De filmavond!
We trokken onze pyjama aan, verzamelden knuffels en kussens en maakten de zaal heel knus!

Dit was onze tweede dag!

Groetjes!
De GWP’ers

Klik op het toestel om de foto's te bekijken