Technopolis met L6


Donderdag 9 februari mochten wij samen met de Secundaire Freinetschool Poperinge een dagje op uitstap naar Technopolis!
We vertrokken al om 7u30 aan het station te Poperinge. Na een hele tijd in de file te staan mochten we halfweg de rit eventjes de beentjes strekken en eens plassen.
Nog een klein uurtje later kwamen we aan op het domein. Onze aandacht werd onmiddellijk getrokken door een proefje die buiten voor de deur stond.
Door samen aan een touw te trekken konden wij een echte auto optillen! Het ijs was onmiddellijk gebroken en we keken al heel enthousiast uit naar de rest van de dag.
Toen we binnenkwamen mochten we onmiddellijk naar een zaal genaamd ‘De Kegel’. Daar moesten we per twee een bakje halen.
Dit bakje bleek heel belangrijk te zijn tijdens de voorstelling. We zagen meerdere wetenschappelijke proefjes en we moesten telkens aanduiden hoe de proef zou verdergaan.
Dit bleek eerlijk gezegd wel veel makkelijker gezegd dan gedaan… Maar het was super! Daarna mochten we vrij rondlopen in de hallen van Technopolis om allerlei proeven uit te proberen.
Wat een dag! De terugrit was alvast ook een feest op zich… Door een dagje ons te mengen met de eerste graad van de Freinetschool hadden we een enorm goede sfeer.
Zodanig goed dat we zelfs in de bus helemaal door elkaar zaten. Dit was een dag waar we zowel veel bijleerden als ons te pletter hebben geamuseerd!

L6

Klik op het toestel om de foto's te bekijken