Boomplantactie 3de graad


Planten aan de toekomst!

Donderdag 16 maart gingen wij met het vijfde en het zesde leerjaar bomen planten voor het nieuwe speelbos te Poperinge.
Toen we aankwamen, kregen we van de boswachter een beetje uitleg. Hij vertelde ons dat wij hielpen om het nieuwe speelbos aan te leggen.
Dit bos zal net iets meer dan 10 hectare groot zijn! Binnen een tiental jaar zal dit bos volledig klaar zijn om in te spelen, picknicken, ravotten… noem maar op!
We vonden het super dat wij dus een deel mochten uitmaken van dit project! Na de uitleg konden we niet snel genoeg beginnen.
We namen ons werkmateriaal en per twee gingen we aan de slag. Het moeilijkste was toch wel om de boompjes recht te planten…
Door ons enthousiasme moesten de meester en juf af en toe een boompje uithalen om daarna opnieuw te planten… zo recht mogelijk.
In totaal hebben wij meer dan 250 boompjes in de grond geplant! En trots dat wij waren.
Sommigen onder ons probeerden hun eigen boompjes te markeren, zodat we binnen tien jaar zeker ons boompje gingen terugvinden.
Alles wat we vonden, kon ons hierbij helpen. Een steentje, een stokje, onze naam erbij schrijven… ja, creatief waren we wel.
Ook probeerden we zoveel mogelijk liefde aan de boompjes te schenken, de een stond ertegen te praten, de ander lag erbij en begon het boompje te knuffelen.
Na het planten hadden we toch wel dorst gekregen. Gelukkig had de boswachter een drankje mee voor ons!
Hij meldde ons ook dat we heel hard gewerkt hadden en dat wij een uurtje vroeger dan verwacht klaar waren met het planten.
De juf en de meester vonden dat het weer te mooi was om snel naar de klas te gaan, dus in plaats van de bus te bellen, mochten we te voet terug naar school keren.
We vonden dit natuurlijk super (al was het maar om geen les meer te krijgen).
Toen we bijna bij school waren, moesten we eventjes stoppen omdat meester nog iets wou tonen… We gingen nog een kijkje nemen bij opgravingen aan de kerk.
Daar waren net enkele archeologen bezig met het opgraven van skeletten uit de 16e eeuw! Wat een supernamiddag!

De derde graad

Klik op het toestel om de foto's te bekijken